Stabil Halmstadkock vann första uttagningstävlingen till Vassaste Kocken

Daniel Pettersson från Halmstadskrogen Svarta Örnshuset vann i går onsdag den första uttagningstävlingen till Vassaste Kocken och är därmed klar för finalen i februari 2011.

Daniel Pettersson var den som hade den klart högsta nivån av de tävlande under uttagningstävlingen som hölls på Kistamässan i Stockholm. Han hade den bästa tiden av samtliga tävlande i alla de tre delgrenarna – äggvispning, lökhackning och majonnässlagning. Daniel har tidigare varit med vid två tillfällen i tävlingen.

I uttagningstävlingen ställdes deltagarna en mot en i varje gren där det gällde att hela tiden besegra sin motståndare. I det avslutande majonnäsmomentet, där det gällde att så snabbt som möjligt slå en majonnäs baserad på två ägg och en halv liter olja, hade Daniel Pettersson Kennie Lannér från O’Learys i Umeå emot sig. Kennie kunde dock inte matcha rutinerade Daniels tempo.

Två av tävlingens stora profiler försvann raskt under den första uttagningstävlingen – göteborgaren Tobias Persson, Vassaste Kocken 2009 och Helsingborgs Johan Tvingstedt, som gjorde en stark insats i förra upplagan av tävlingen. Båda sjabblade bort sina chanser till avancemang redan i det inledande äggvispningsmomentet.

Den andra uttagningstävlingen avgörs i Malmö den 26 oktober. Segraren där samt de fem deltagare som har de bästa äggvispningstiderna totalt från båda uttagningstävlingarna gör Daniel Pettersson sällskap i finalen där de ställs mot regerande mästaren Simon Tennemo.

Daniel piskar majonnäsen
Daniels vinnarleende