Malmö testar Pinot Noir

Helt enligt traditionen håller RestaurangAssistans utbildningar, kurser och dylikt under skolloven.
I Malmö var det denna gång dags för en vinprovning för servispersonalen och ämnet för dagen var inget mindre än den eminenta druvan Pinot Noir.

Fem stycken viner avsmakades och länderna som gav sina bidrag var Frankrike, Österrike, Usa, Chile samt Nya Zeeland. Resultatet var unisont! Frankrikes bidrag passade bäst till att blanda ut med cola alternativt göra en sangria på. Österrike doftade som mogna jordgubbar en sommardag men smakade nåt helt annat. Usas bidrag, Irony, gav verkligen skäl för namnet. Segrande ut ur prövningen, med delade åsikter, var Chile och Nya Zeeland. Chile var mest prisvärt och de vinet de flesta skulle köpa för egna pengar medans Nya Zeeland (som vann guldmedalj i San Fransiscos årliga vintävling) hade den överlägset bästa bouqueten.

På det stora hela var det dock en mycket trevlig sammankomst och samtliga närvarande gjorde en utmärkt insats för att tömma flaskorna. Naturligtvis efter att själva prövningen var till ända…

Från vänster till höger: Gibbston Valley, Nya Zeeland. Duette Premium, Chile. Irony, USA. Markowitsch, Österrike. Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Les Dames de Vergy, Frankrike.
Hanna noterar och Gert kollar av färgen.
Carina, Alicia samt Hanna prövar och dokumenterar.
Gert och Julian i grundlig prövning.