Årets Kockelev korad

Varje år tävlas det bland tredjeårseleverna från landets restaurangskolor. Deltagarna får skicka in sina recept till en jury som väljer ut sex finalister. På själva tävlingsdagen ska alla skapa varsin rätt utifrån en korg med bestämda råvaror, i år innehållande bland annat kyckling, jordärtskocka och potatis. Årets tävling tog självfallet plats på GastroNord inför en stor publik och en välkänd jury.

Finalister:  Frida Forsén, Henrik Wahlberg, Emelie Johansson, Emmy Jacobsson, Niclas Johnsén och Sebastian Lopez

Tävlingsledare: Ulrika Brydling

Jury: Stefano Catenacci, Tom Sjöstedt, Adam Dahlberg, Emma Erlandsson och Max Westerlund Inazawa

Vinnare: Emelie Johansson med rätten ramslökbakat kycklingbröst, sylta på kycklingfilé, friterat potatis- och jordärtskocksstomp, picklad morot, rostad jordärtskocka och en ostkräm med smak av kyckling och ramslök.

Sebastian Lopez i mixartagen
Alla redo vid spisarna
Juryns Adam Dahlberg håller koll
Juryn i väntan på att få göra sina bedömningar
De första rätterna på väg till juryn
Tom fotar en av rätterna (söker han inspiration kanske?)
Sista touchen ska läggas på tallriken
Adam och Stefano låter sig väl smaka
Ulrika har stehård koll på klockan
Uppläggningen har påbörjats – check!
“Det här var lika gott som ditt bidrag i Bocuse d’Or – håller du inte med Adam?”
Bara två saltflingor till…
Tävlingsbidragen samlade

Den lyckliga vinnaren Emelie Johansson från Dackeskolan i Mjölby